Skoonelaiset perunat

Skoonelaisia perunoista tulee, kun ne kuutioidaan ja muhennetaan kermassa tai maidossa. Toiset haluavat mukaan tilkan lihalientä, toiset eivät. Skoonelaiset perunat erottuvat tavallisista muhennetuista perunoista siinä, ettei niihin lisätä vehnäjauhoa.

Neljälle

  • 800 g perunoita, kiinteää lajiketta
  • 1 sipuli
  • 1 rkl voita
  • 1 ½ dl kermaa
  • 1 ½ dl maitoa
  • ½ dl lihalientä
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja kuutioi perunat. Kuori ja silppua sipuli karkeasti. Paista perunat ja sipulit kullankeltaisiksi voissa.

2. Lisää kerma ja maito sekä lihaliemi ja keitä kokoon. Keitä perunat kypsiksi hiljaa poreillen. Mausta suolalla ja pippurilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.