Yrttitarhan kastike
Tämä kastike sai alkunsa täysin vahingossa. Kokki pudotti sokeriastian kastikkeeseen ja suuttui, kun koko kastike meni pilalle. Sokeri ei kuitenkaan pilannut kastiketta, vaan antoi sille täysin uudenlaisen makuvivahteen. Kastike sopii lohen kumppaniksi, pastasalaatin kostukkeeksi tai vaikkapa äyriäispateen mausteeksi.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
8 annosta
- 4 dl maustamatonta jogurttia
- ½ dl majoneesia
- 3/4 dl sokeria
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl rosmariinia
- 1 tl oreganoa
- 1 tl meiramia
- 1 tl basilikaa
Valmistusohje
1. Sekoita jogurtti, majoneesi, sokeri, paprikajauhe, rosmariini, oregano, meirami ja basilika. Nosta kastike kylmään maustumaan vähintään 2 tunniksi, mielellään vaikka koko yöksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi