Tässä Leijonat on muita jäljessä – "Tyydytty liian helppoon"

Suomi ja Valko-Venäjä ovat tehneet MM-kisojen puolivälieriin selviytyneistä joukkueista vähiten maaleja. Molemmat tekivät alkusarjan seitsemässä pelissä 18 maalia.

Kahdeksasta jäljellä olevasta joukkueesta Suomi on laukonut toiseksi vähiten, 185 kertaa. Se on vain vähän yli 26 per ottelu. Valko-Venäjä on laukonut vain 140 kertaa. Ranskalla on kuusi vetoa enemmän kuin Suomella, mutta muut ovat omissa luvuissaan: Tshekki 247, Ruotsi 240, USA 239, Kanada 237 ja Venäjä 228 laukausta kohti maalia.

Hyökkäyspeli on ollut Suomen nihkeän turnauksen kompastuskivi, tilastot näyttävät että Suomi ei ole vetomäärissä huippumaiden tasolla. MTV Sportin asiantuntija Hannu Aravirta vaatii Suomelta Kanada-puolivälierään enemmän kiekon kontrollointia.

– Sitä on vain lataistu ränniin ja menty painimaan. Sieltä on vain vaikea saada kiekkoa maalin eteen, Aravirta sanoo.

– Jos haluaa kiekkoa maalin eteen, siihen on kaksi vaihtoehtoa. Kuljeta yli siniviivan ja yrität löytää jonkinlaisen raon ja saada suoran hyökkäyksen. Tai sitten hyökkäysalueella pysyt kiekossa myös voimakkaammin, etkä heti rännitä, kun tulee pikkuisen painetta. Suomi on pelannut hirveän paljon rännipeliä.

Kiekkoa ei ole toimitettu maalilla systemaattisesti. Joukkue on ollut Aran silmään liian ylivarma kiekon kanssa.

– Pitää pysyä kiekossa ja yrittää löytää reikiä kohti maalia, eikä pidä tyytyä varmaan ratkaisuun, että heität kiekon vaan selän takaa ränniin, ettei vaan tule vastahyökkäystä, Aravirta linjaa.

– Pakkeja pitää hyödyntää viivassa ja sieltä toimitusta maalille. Rohkeus on ollut vajavaista, viimeisellä 20 metrillä on tyydytty liian helppoon ratkaisuun.

Puolivälieräottelu Kanada-Suomi torstaina kello 20.00. Suorat lähetykset MTV3- ja MTV Sport 1 -kanavilla sekä Katsomossa ja Radio Novalla.

Lue myös:

    Uusimmat