Tero Järvenpää: Voi mennä todella hyvin

Tero Järvenpäällä ei tilastojen valossa pitäisi olla kummoisia mahdollisuuksia Berliinin MM-kisojen keihäskilpailussa. Kaikeksi onneksi tilastojen luotettavuus ei tässä tapauksessa liene kaksinen.

- Jos onnistun, kaikki voi mennä todella hyvin. Tekeminen on nyt tasaisempaa kuin aiemmin kesällä, Järvenpää arvioi heittonsa kehitystä Berliinin MM-kisojen viimeistelyharjoituksissa.

Tamperelaisen harjoituskausi ja kesä on ollut ohdakkeinen. Nilkka pyörähti, selkä vaivasi, allergia kiusasi ja päälle päätteeksi Oslon Kultaisen liigan kilpailussa iski armoton mahatauti.

Ongelmiin Järvenpää vastasi vähentämällä kilpailemista ja keskittymällä harjoittelemaan. Ennen MM-karsintaa hän on heittänyt vain viisi kilpailua, joista yksi on Kalevan kisojen karsinta.

- En ole yrittänyt röykyttää väkisin. On koetettu pitää oma tuntuma rentona ja hyvänä, Järvenpää kuvaa harjoitteluaan.

Askelpari lisää

Kesän aikana Järvenpään keihäs on lentänyt vain kerran yli Berliinin MM-kisojen perjantaisen karsintakilpailun karsintarajan 82 metriä. Järvenpään kauden paras on Pihtiputaan keihäskarnevaaleilla heitetty 82,65.

Varastossa on tuntuvasti pidempiä kaaria, kuten Kalevan kisoissa yliastuttu 85 metrin heitto kertoi. Pitkin kesää Järvenpää on koettanut rukata vauhtijuoksuaan.

- Olen ottanut vauhtijuoksuun yhden askelparin lisää, jotta voin aloittaa vauhdin rauhallisemmin ja kiristää loppua kohden, Järvenpää kertoo.

- Ajatus syntyi oikeastaan vahingossa, kun olen kilpailutilanteessa ottanut vahingossa yhden askelparin lisää.

Vauhtijuoksuaan Järvenpää on hionut nimenomaan Berliinin olympiastadionin hitaana pidettyä alustaa silmällä pitäen.

- Olen harjoitellut pehmeällä alustalla, Järvenpää sanoo.

Sade ei haittaa

Toissa vuoden MM-kisoissa Järvenpää, 24, oli kahdeksas. Viime vuonna Pekingin olympialaisissa hän oli neljäs, mutta astui yli yhden pitkän heiton. Berliinin tamperelaisen toiveissa on olla mitaleilla.

- 88-90 riittää mestaruuteen ja 85-86,5 mitaleille, Järvenpää arvioi sunnuntaisen finaalin tasoa.

Järvenpään mukaan kroppa on nyt niin terve, että perjantaina karsinnassa ja sunnuntaina karsinnan onnistuessa loppukilpailussa voi heittää ilman huolta.

- Nyt kroppa on lihashuollon ansiosta kunnossa, niin ettei tarvitse varoa mitään, mutta syksyllä täytyy katsoa mitä asioille voi tehdä, Järvenpää viittaa viime talven ja kuluvan kesän ongelmiin.

Järvenpää lähtee MM-taistoon vähäisellä kilpailutuntumalla, mutta fyysisesti hyvässä kunnossa. Perjantaiksi Berliiniin on povattu sadetta, mutta se ei tamperelaista häiritse.

- Viimeiset kaksi arvokisakarsintaa on heitetty sateessa ja siitä nyt on muutenkin kokemusta, Järvenpää muistelee Kalevan kisoja.

- En nauti sateessa kilpailemisesta, mutta pystyn heittämään OK.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat