Eero Ettala, 40, on kuullut sanottavan, että lasten syntymän myötä oma elämä loppuu – tyrmää ajatuksen: "Se on tosi hienoa"

40 vuotta täyttänyt Eero Ettala kertoi huomenta Suomen haastattelussa ajatuksiaan vanhemmuudesta.

Sunnuntaiaamun Huomenta Suomi -lähetyksessä nähtiin ripaus juhlatunnelmaa, kun haastatteluun saapunut, paria päivää aiemmin 40 vuotta täyttänyt ex-lumilautailija Eero Ettala yllätettiin kakulla ja ilmapallolla.

Ettala kertoi haastattelussa juhlineensa nelikymppisiään mahtipontisesti perjantaina. Hän oli vuokrannut Helsingin keskustassa sijaitsevan Bio Rex Lasipalatsi -elokuvateatterin, jossa järjestettiin hänen Milestone-dokumenttielokuvansa kutsuvierasnäytös.

– Siellä oli noin 400 ihmistä katsomassa tätä pätkää ja juhlistamassa nelikymppisiäni. Siitä sitten vielä vähän jatkoille. Kyllä oli vähän tukka kipeä eilen aamulla,  ja vielä tänäänkin vähän pöhnäinen fiilis, hän kertoi.

Ettalalla ja hänen vaimollaan, juontaja Tuija Pehkosella on kaksi lasta, joista nuorempi on 1-vuotias ja vanhempi 4-vuotias. Ettalan mukaan perheen elämään mahtuu vauhtia ja meininkiä.

– Viikonloput ovat aika hässäkkää. Kun arki koittaa, olen, että jes, molemmat lapset ovat hetkellisesti hoidossa ja saamme vähän omaa aikaa ja pystymme hengähtämään. Silloin kerää voimia iltaan ja seuraavaan aamuun, hän kertoi.

Sekä Ettala että hänen vaimonsa työskentelevät yrittäjinä, joka tuo oman mausteensa soppaan.

– Se on vähän kuin läpsystä vaihto, että käy sinä tekemässä töitä niin minä olen lasten kanssa ja niin pois päin. Olemme saaneet sen yllättävän hyvin jumpattua, ja nyt olemme pisteessä, että vähän alkaa helpottamaan ja valoa on tunnelin päässä. 

Ettala on kertomansa mukaan joskus kuullut sanottavan, että lasten syntymä tarkoittaisi oman elämän loppumista. Hän puolestaan ajattelee, että on saanut vanhemmuuden myötä uuden mahdollisuuden elää asioita toisten silmien kautta. Asiat, jotka ovat saattaneet tuntua itsestä jo nähdyiltä, saavat hänen mielestään uuden merkityksen lasten syntymän myötä.

– Saat taas aidon reaktion siitä, kuinka ihmeellinen maailma ja ylipäätään elämä on. Se on tosi hienoa, hän sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat