F1-pomolta raaka arvio Mick Schumacherista: "Meidän pitää olla suorasanaisia tästä"

Williamsin F1-tallipomo James Vowles on avannut ajatusprosessia Franco Colapinton valitsemisessa kesken kauden pois potkitun Logan Sargeantin korvaajaksi tiimissä.

Vain yhden MM-pisteen reilun puolentoista kauden aikana F1-sarjassa saalistanut Sargeant sai lähtöpassit Williamsilta Hollannin GP:n jälkeen. 

Korvaajaksi talli valitsi 21-vuotiaan argentiinalaisen Franco Colapinton, joka on tuttu muun muassa alemmista formulaluokista. Colapinto on myös Williamsin akatemiakuski, ja hän on tutustunut F1-autoon GP-harjoituksissa ja simulaattorissa. 

Tallipomo Vowles kommentoi Monzassa perjantaina, että korvaajakeskustelu käytiin Colapinton, Liam Lawsonin ja Mick Schumacherin välillä. Heistä Lawson putosi nopeasti pois kaavailuista, kun Red Bull halusi säilyttää option kutsua uusiseelantilainen rattiin hätätapauksissa. 

Vowlesin mukaan Schumacher, 25, on parantanut Haas-vuosistaan, mutta se ei riittänyt. 

– Laitammeko autoon Mickin, joka olisi tehnyt hyvää työtä, vai investoimmeko kuskiin, joka on osa akatemiaamme, ajanut valtavasti kierroksia simulaattorissa, ajanut F1-autollamme ja on datan perusteella edistynyt hienosti?

– Luulen, että molemmat heistä sopivat kategoriaan ”hyvä, muttei erityinen”. Mielestäni meidän pitää olla suorasanaisia tästä. Mick ei ole erityinen, hän olisi ollut vain hyvä, Vowles sanaili motorsport.comin mukaan

Colapinto on tämän kauden F2-luokassa muun muassa huippulupausten Andrea Kimi Antonellin ja Oliver Bearmanin edellä, vaikka ajaa pienemmässä tallissa. 

Colapinto debytoi F1-sarjassa Monzassa tänä viikonloppuna. 

Lue myös:

    Uusimmat