Lukas Hradeckyn erityinen temppu rankkareissa nousi Saksassa otsikoihin – vastustajalta katkeraa puhetta

Lukas Hradecky nousi Leverkusenin sankariksi, kun Die Werkself kukisti Stuttgartin Saksan Supercupin loppuottelussa rangaistuspotkuilla lauantai-iltana. 2–2-tasapelin jälkeen lauottujen pilkkujen jälkeen loppulukemiksi kirjattiin 6–5-voitto viime kauden tuplamestareille.

Saksan suurinta tabloidia Bildiä myöten pääuutiseksi Leverkusenin voitossa nousi kapteeni Lukas Hradeckyn torjuntatyyli rangaistuspotkukilpailussa. Turkulaisvahti asettui maaliviivallaan epätyypillisesti hieman sivuun maalin keskikohdasta saadakseen vastustajan laukojan keskittymisen herpaantumaan.

Jo kautta edeltävässä harjoitusottelussa Betisiä vastaan tyyliin hyväksi todennut ja espanjalaisia vastaan kolme rankkaria torjunut Hradecky kertoi oppineensa kikan maajoukkuekollegaltaan Jesse Joroselta.

– Minun on rehellisesti kiitettävä suomalaista kolleegaani. Jesse Joronen näytti kerran, miten hän ei aina aloita keskeltä. 

– Heillä (laukojilla) saattaa tulla siitä hieman ylimääräisiä ajatuksia. Mitä hän tekee nyt, onko hän menossa takaisin. Sellaista pään sisälle menemistä. En väitä, että se on oikea tapa, mutta olen tyytyväinen, että se toimii, Hradecky kertoi Skyn haastattelussa Sport1-sivuston mukaan.

Laukojasta katsottuna selvästi vasemmalle puolelle maalia asettunut Hradecky torjui Stuttgartin Frans Krätzigin yrityksen heittäytymällä lopulta vastakkaiseen kulmaan.

Vaikka Saksassa yleisesti ylistettiin Hradeckyn torjuntatyyliä, Stuttgartin hyökkääjä Deniz Undav ruoti suomalaisen tempausta katkeraan sävyyn.

– En usko, että kukaan välitti Hradeckysta. Ei se auttanut. Hän vain torjui kaksi rangaistuspotkua (toim. huom. Stuttgartin Silas laukoi yli), sillä ei ollut mitään tekemistä sen kanssa, mitä me teimme, Undav totesi.

Viime kauden Bundesliiga-menestyksestään huolimatta Hradecky saa seurassaan vankkaa kilpailua maalivahdin tontilla niin ikään loistaneelta tshekkiläiseltä Matej Kovarilta. Viime kaudella valtaosan cupkilpailuista pelannut 24-vuotias on päävalmentaja Xabi Alonson lausuntojen perusteella lähes samalla viivalla suomalaiskonkarin kanssa.

Ennen Supercupin ottelua Alonso linjasi, ettei päätöstä siitä, kuka Leverkusenin maalinsuulla kantaa päävastuun Bundesliigan ja Mestarien liigan otteluissa, ole tehty. Espanjalaisluotsin mukaan Hradeckyn pelaaminen Supercupissa oli vain yksittäiseen otteluun tehty ratkaisu.

Lue myös:

    Uusimmat