Epäily: Kaksi brittiä ammuttu palaneeseen autoon Ruotsissa – mystinen kolmas henkilö aiemmin kyydissä

Ruotsissa epäillyn kaksoismurhan uhrien henkilöllisyys on lähes varmasti tiedossa, vaikka palaneita ruumiita ei ole pystytty tunnistamaan.

Uhrien henkilöllisyyden selviämisestä kertoi muun muassa ruotsalaislehti Expressen. Lehden mukaan kuolleet olisivat 33-vuotias Juan Cifuentes ja 37-vuotias Farooq Abdulrazak.

Miehet olivat Britannian kansalaisia ja pyörittivät yhdessä matkailuyritystä. Molemmat on ilmoitettu kadonneeksi.

Kahden miehen ruumiit löydettiin sunnuntaina täysin palaneesta autosta Malmön teollisuusalueelta. Poliisin mukaan miehet oli tapettu ampumalla ennen auton sytyttämistä tuleen.

Cifuentesin ja Abdulrazakin läheiset elättelevät vielä pientä toivoa, mutta todennäköisyys henkilöllisyyksien vahvistumiselle vaikuttaa suurelta.

– Ei ole varmuutta, että heidät on ammuttu, ruumiit ovat yhä tunnistettavana, Cifuentesin sisko Laura Cifuentes sanoi brittilehti Sunille.

Siskon mukaan on kuitenkin ”99 prosentin todennäköisyys”, että kyseessä on hänen veljensä ystävineen.

BBC:n mukaan miehet matkasivat lauantaina Tanskaan, ja heitä odotettiin takaisin kotiin sunnuntai-illaksi.

Kaksikko oli lentänyt Lontoon Heathrown kentältä Kööpenhaminan Kastrupin lentokentälle. Sieltä he vuokrasivat sunnuntaina mustan Toyota RAV4 -henkilöauton, joka vastaa Malmöstä vain tunteja myöhemmin palaneena löytynyttä ajoneuvoa.

Expressenin mukaan Cifuentes ja Abdulrazak olivat sunnuntaina ajaneet Tanskasta Ruotsiin Juutinrauman siltaa pitkin. Ilmoitus palavasta autosta Malmön teollisuusalueella tuli hätäkeskukseen kahdelta iltapäivällä.

Autossa kolmas henkilö

Aftonbladetin saamien tietojen mukaan kuolleiksi epäiltyjen brittien seurassa olisi ollut jo Kööpenhaminan lentokentällä myös kolmas mies. Vain brittikaksikko on kuitenkin tunnistettu valvontakameroiden kuvista.

Cifuentes ja Abdulrazak tallentuivat kameroihin asioidessaan autovuokraamon tiskillä. Kolmannen miehen arvellaan odotelleen ulkopuolella.

Miesten vuokraama Toyota RAV4 tallentui kuviin sen ylittäessä Juutinrauman siltaa. Sydsvenskanin mukaan kuvissa näkyy kolme henkilöä auton sisällä.

Vain tunteja myöhemmin auto oli tulessa Fosien teollisuusalueella Malmössä. Sammutustöiden jälkeen pelastajat löysivät sisältä kaksi pahoin palanutta ruumista.

Poliisi eristi alueen ja ilmoitti tutkivansa tapahtunutta kaksoismurhana. Aftonbladetin mukaan poliisi pelkää vapaalla jalalla olevan murhaajan olevan valmis mahdollisesti iskemään uudelleen.

Koska uhrien käyttämä ajoneuvo on ylittänyt rajan Tanskasta Ruotsiin, myös Interpol on mukana tapauksen tutkimisessa.

Lue myös:

    Uusimmat