Harvinainen kokeilu saa Oulussa kiitosta: "Ei tarvitse jäädä yksin kotiin"

Lapsille suunnatut puistoruokailut ovat olleet jo vuosikymmenten ajan melko yleisiä kesälomien aikana, mutta aikuisten ilmainen lounastarjoilu on harvinaista herkkua. 

Nuorille aikuisille suunnattu ilmaisen puistoruokailun kokeilu Oulussa on herättänyt myönteistä huomiota. Ruuan tarjoaminen on taloudellinen kädenojennus esimerkiksi niille opiskelijoille, jotka jäivät ilman kesätyöpaikkaa. 

– Nuoret eivät ole yleensä rikkaimpia ihmisiä, niin tämä helpottaa vähän köyhän opiskelijan arkea, toteaa ruokailussa käynyt Markus Rajala. 

Oulun kaupungin koordinaattori Sonja Nuottila kertoo nuorten aikuisten toivoneen yhteisöllistä tapahtumaa. 

– Jo ensimmäisen päivän perusteella moni on käynyt kiittelemässä, että tosi hienoa, että tällaista järjestetään, Nuottila kertoo. 

Ilmainen ateria on enemmänkin kuin finanssiasia

Puistoon kokoontumisella on muutakin kuin rahallista merkitystä.

– Ehkä tässä kuitenkin on mukavaa se, että on tämmöstä kesätekemistä, ettei tarvitse jäädä sitten yksin kotiin, pohtii Santtu Niskanen, Byströmin ohjaamon omavalmentaja.

Aikuisille suunnattu maksuton puistoruokailu on siis suuri harvinaisuus, vaikkei täysin ennenkuulumaton. Oulun lisäksi Hämeenlinnassa palvelua on kokeiltu sekä lapsiperheille että ikäihmisille testamenttilahjoituksen turvin.

Katso yllä olevalta videolta, miten nuoret aikuiset kommentoivat puistoruokailukokeilua.

Lue myös:

    Uusimmat