Veikkausliigan maalitykki: Ruotsin paineet hyödynnettävä

Suomen tärkein tavoite perjantain Ruotsi-ottelussa on kehittää omaa peliä ja saada revanssi kesäkuulta. Ruotsalaiset puolestaan ovat edelleen kisapaikassa kiinni, mikä tarkoittaisi totaalista katastrofia, jos Suomelta ei irtoaisi kolmea pistettä. Nämä paineet tiedostaa myös FC Interin paidassa kuluvalla kaudella 21 maalia iskenyt Timo Furuholm.

Huuhkaja-luotsi Mixu Paatelainen on mielenkiintoisen tehtävän edessä valitessaan hyökkäyskalustoa Ruotsia vastaan. Teemu Pukki siirtyi huiman kauden jälkeen Bundesliigaan ja Mikael Forssell jatkaa uraansa Englannin Mestaruussarjassa. Veikkausliigasta vaihtoehtoina ovat HJK:n Berat Sadik sekä maanantaina neljä osumaa iskenyt Timo Furuholm.

- Ruotsia vastaan pitää saada vielä enemmän koneesta irti. Ei riitä, että on tehnyt RoPSia vastaan neljä maalia. Teen kyllä paikoista maalit. Tai ainakin välillä, joskushan ne menee minne sattuu, ”Furkka” naurahtaa.

Huuhkaja-leirissä tunnelma on muutenkin varsin leppoisa ja hyväntuulinen. Tavoite on varmasti voittaa jäljellä olevat EM-karsintaottelut, mutta Ruotsin veroisia paineita ei ole. Länsinaapuri havittelee karsintalohkojen parhaan kakkossijan titteliä, joka toisi suoran EM-lopputurnauspaikan. Myös mahdollisuus menettää vähimmäistavoite, eli jatkokarsintapaikka, on olemassa.

- Tilanne on meille helpompi, saamme yrittää kostaa Råsundan tapahtuma rauhassa. Heillehän olisi kauhea järkytys, jos me voittaisimme ja he eivät pääsisi kisoihin. Se paine pitää hyödyntää.

- Mitä lähemmäs loppua mennään, tulevat ruotsalaiset siihen tilanteeseen, että jotain on saatava aikaan. Riskit kasvavat. Uskon kuitenkin, ettei sen tarvitse mennä 0-0-tilanteessa. Meillä on ihan realistiset mahdollisuudet haastaa heidät myös tekemällä maaleja, Furuholm naulaa.

Lue myös:

    Uusimmat