Viikingit innostuneena liigakarsintaan

Jalkapalloliigassa viime vuonna piipahtanut helsinkiläisseura Viikingit ei yltänyt takaisin ensimmäisellä yrittämällä eli Ykkösen sarjakaudella, kun jyväskyläläinen JJK livahti ohi ja otti suoran nousupaikan. Viikingeillä on kuitenkin vielä toinen mahdollisuus, kun kaksiosaisessa liigakarsinnassa vastaan tulee KuPS.

- Tunnelmat ovat odottavat ja innostuneet. Kauden alussa ilmoitettiin tavoitteeksi sarjanousu, ja siitä päästään pelaamaan. Eli hyvin ollaan aikataulussa sen suhteen, Viikinkien valmentaja Toni Korkeakunnas totesi ennen keskiviikon avausosaa, joka potkitaan Vuosaaressa.

- Kymmenen kuukautta on tahkottu sen takia, että päästään pelaamaan tavoitteesta. Kyllä vastustajalla on enemmän menetettävää, ei meidän maailma kaadu vaikka ensi vuonna yritettäisiin uudestaan. Hyvistä asetelmista lähdetään haastamaan.

Jalkapalloliigassa viimeistä edelliseksi jääneen KuPS:n luotsi Kai Nyyssönen tietää keskiviikon tärkeyden ennen lauantaina pelattavaa kotiottelua.

- Vieraspelit eivät ole olleet mitään loisteliaita, mutta ei vastustajakaan ole pelannut mitään huippuloppukautta. Tiukkaa puolustuspeliä varmaankin nähdään, ja vierasmaalin merkitys on suuri, Nyyssönen kuittaa. KuPS ei voittanut liigassa yhtään vieraspeliä.

- Vastustajalla ihan tarpeeksi taitoa ja osaamista, ei lähdetä savolaiseen tyyliin kaikki napit auki, mies täydensi.

Loukkaantumiset Viikinkien riesana

Viikingeillä on haasteena vaikean vastuksen ohella myös loukkaantumiset. Varmuudella keskiviikkona sivussa ovat Justus Vajanne, Tero Karhu, Nicolas Kivistö, Kim Raimi, Tommi Vesala ja Kristian Kunnas.

- No, koko kausi on ollut haastava. Maalivahti on ainoa, joka on pelannut kaikki ottelut. Kerran on saatu sama joukkue jalkeille kahdessa peräkkäisessä ottelussa. Todella paljon loukkaantumisia, mutta onneksi on iso rinki ja ollaan tässä tilanteessa eli pelaamassa noususta, Korkeakunnas huokasi.

KuPS sen sijaan pääsee mukaan valmentaja Nyyssösen mukaan parhaalla miehistöllään. Vaikka kuopiolaiset ottelivat viimeksi sunnuntaina, ei tiukka tahti ole vaivaksi.

- Piti miettiä, kumpi ottelu on tärkeämpi ja sen mukaan mentiin. Näihin peleihin on löydettävä se sataprosenttinen sitoutuminen, Nyyssönen kertoi viitaten sunnuntain RoPS-otteluun, jossa nuoria pelaajia päästettiin testaamaan liigavauhtia.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat