Yliastuttu oli Järvenpään kesän paras heitto

Kuukauden kilpailutauon jälkeen Kalevan kisoissa heittänyt Tero Järvenpää osoitti omaavansa mahdollisuudet taistella menestyksestä yleisurheilun MM-kisoissa Berliinissä parin viikon päästä.

Näin siitä huolimatta, että tamperelaisen ainoa yli 80 metrin kaari Espoossa oli yliastuttu ja paras mitatuista kantoi vain 78,26, joka toi kahdeksannen sijan. Yliastutulla hän rikkoi 85 metrin rajan.

- Se kolmas heitto oli ainoa rento veto. Muut olivat sellaista jäpiköintiä, Järvenpää muisteli yliastuttua kiskaisuaan.

Tamperelaisen epäonneksi hyvä heitto löytyi juuri kolmannelle kierrokselle. Sen jälkeen heittojärjestys muuttui, ja niinpä kisassa kahdeksantena ollut Järvenpää joutui heittämään neljännen kohta perään.

- Se kolmas heitto oli ensimmäinen tänä kesänä, jossa oli tuntumaa, Järvenpää totesi.

Espoon heitoissa näkyi, että tamperelaisen kropassa on voimaa ja ominaisuuksia heittää pitkälle, vaikka varmuus oli hakusessa. Osin kilpailutauon takia ja osin siksi, että Kalevan kisojen finaalia edelsivät spekulaatiot siitä, mikä riittää MM-kisoihin jo valitulta Järvenpäältä näytöksi hyvästä kunnosta.

- Sitä juoksee liikaa ja yrittää liikaa ja sitten tulee hätäisiä vetoja, Järvenpää kuvasi kovaa yrittämistään.

Berliinin MM-kisoissa kisataan pehmeämmällä ja siten hitaammalla alustalla kuin Espoon Leppävaaran uudella mondo-pinnalla. Se sopii Järvenpäälle.

- Juoksurytmiä on sitä varten harjoiteltu nimenomaan pehmeällä alustalla.

Ruuskanen heitti MM-kisoihin - katso video MTV3 Katsomosta (Tulosruutu 2.8.2009)

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat